AcasăCarneFriptură

Rețetă delicioasă de friptură la grătar și ghid de gătit

Ești un iubitor de friptură în căutarea experienței supreme la grătar? Nu mai căuta! În acest articol, vă vom împărtăși o rețetă delicioasă de friptură la grătar, care vă va lăsa papilele gustative poftă de mai mult. De asemenea, vă vom oferi un ghid de gătit pas cu pas pentru a ne asigura că veți obține friptura perfectă de fiecare dată. De la cum să alegeți bucățile potrivite de carne, până la cele mai bune tehnici de condimentare, vă oferim acoperire. Indiferent dacă sunteți un maestru experimentat la grătar sau un începător, această rețetă și ghid vă vor ajuta să vă duceți jocul de friptură la nivelul următor. Pregătește-te să-ți impresionezi familia și prietenii cu cea mai suculentă, fragedă și aromată friptură pe care au mâncat-o vreodată. Deci, aprindeți grătarul și să ne apucăm de gătit!

Tipuri de friptură pentru grătar

Înainte de a ajunge la rețeta și ghidul de gătit, să vorbim mai întâi despre diferitele tipuri de friptură care sunt cele mai bune pentru grătar. Alegerea bucatei corecte de carne este crucială pentru a obține o friptură suculentă, fragedă și aromată. Iată câteva dintre cele mai populare bucăți de friptură pentru grătar:

Ribeye

Ribeye este o bucată de carne bine marmorată, cunoscută pentru aroma bogată și frăgezimea sa. Provine din cutia toracică superioară a vacii și este cel mai bine gătit mediu-rar până la mediu. Conținutul ridicat de grăsime al costinei îl face ideal pentru grătar, deoarece grăsimea se topește și unge carnea, rezultând o friptură suculentă și aromată.

Muşchi

Muschiul este o bucată mai slabă de carne care este încă plină de aromă. Vine din spatele vacii și este cel mai bine gătit mediu-rar până la mediu. Muschiul este o bucată versatilă de carne care poate fi prăjită la grătar, la grătar sau la tigaie.

File mignon

Filetul mignon este o bucată fragedă și slabă de carne, cunoscută pentru textura sa untoasă. Provine din muschiul de vacă și este cel mai bine gătit mediu-rar până la mediu. Filetul mignon este o bucată de carne mai scumpă, dar merită stropitul pentru o ocazie specială.

Os în formă de T

T-bone este o bucată mare de carne care include atât muschiul, cât și friptura. Provine din coapsul scurt al vacii și este cel mai bine gătit mediu-rar până la mediu. T-bone este o bucată grozavă de carne pentru grătar, deoarece oferă atât frăgezime, cât și aromă.

Acum că știți diferitele tipuri de friptură pentru grătar, să trecem la rețetă și ghidul de gătit.

Reteta de friptura la gratar

Ingrediente : - 2 (1 1/2 inch grosime) fripturi de coastă cu oase - 2 lingurițe sare kosher - 1 linguriță piper negru proaspăt măcinat - 2 căței de usturoi, tocați - 2 linguri ulei de măsline

Instrucțiuni : 1. Scoateți fripturile din frigider și lăsați-le să ajungă la temperatura camerei timp de 30 de minute. 2. Preîncălziți grătarul la foc mare. 3. Asezonați fripturile generos cu sare kosher, piper negru și usturoi tocat. 4. Stropiți fripturile cu ulei de măsline și frecați condimentele și uleiul în carne. 5. Așezați fripturile pe grătar și gătiți-le timp de 3-4 minute pe fiecare parte pentru mediu-rare, sau până când se obține starea de fierbere dorită. 6. Scoateți fripturile de pe grătar și lăsați-le să se odihnească 5-10 minute înainte de a feli și servi.

Ghid de gătit friptură la grătar

Acum că aveți rețeta, să trecem peste ghidul de gătit pas cu pas pentru a ne asigura că obțineți friptura perfectă de fiecare dată.

Pasul 1: Preîncălziți grătarul

Înainte de a începe să gătiți, este important să preîncălziți grătarul la foc mare. Acest lucru se va asigura că grătarul este suficient de fierbinte pentru a prăji friptura și a bloca sucurile.

Pasul 2: Pregătiți-vă friptura

Scoateți friptura din frigider și lăsați-o să ajungă la temperatura camerei timp de cel puțin 30 de minute înainte de a o găti pe grătar. Acest lucru va asigura că friptura se gătește uniform și rămâne suculentă. Asezonați friptura cu sare, piper și orice alte condimente dorite.

Pasul 3: Ungeți grătarul

Cu ajutorul cleștilor, înmuiați un prosop de hârtie în ulei și frecați-l peste grătarul. Acest lucru va împiedica friptura să se lipească de grătare și, de asemenea, va ajuta la crearea acestor urme frumoase de grătar.

Pasul 4: Friptura la grătar

Așezați friptura pe grătar și gătiți timp de 3-4 minute pe fiecare parte pentru mediu-rare, sau până când se obține starea dorită. Rezistați nevoia de a vă răsturna friptura prea des, deoarece acest lucru o va împiedica să dezvolte o friptură bună. Utilizați un termometru pentru carne pentru a verifica temperatura internă a fripturii. Mediu-rar este 130-135°F, mediu este 135-145°F și bine făcut este de 145°F și mai mult.

Pasul 5: Odihnește-ți friptura

Odată ce friptura este gătită, scoateți-o de pe grătar și lăsați-o să se odihnească timp de 5-10 minute înainte de a tăia și a servi. Acest lucru va permite sucurilor să se redistribuie în toată carnea, rezultând o friptură mai fragedă și mai aromată.

Ultimul lucru

Grățirea fripturii perfecte poate părea intimidantă, dar cu tăierea potrivită de carne, condimente și tehnici de gătit, oricine o poate face. Indiferent dacă preferați o ribeye, mușchiu, filet mignon sau T-bone, asigurați-vă că urmați rețeta și ghidul nostru de gătit pentru o friptură suculentă, fragedă și aromată de fiecare dată. Așadar, pornește grătarul, ia băutura preferată și pregătește-te să-ți impresionezi familia și prietenii cu abilitățile tale la grătar. Grătar fericit!

Idei de mese la grătar Friptură
Brânză Camembert-Mere La Gratar Cu Caramel Sarat

Brânză Camembert-Mere la grătar cu caramel sărat este o rețetă lacto ovo vegetariană cu 2 porții. O porție conține 431 de calorii , 18 g de proteine și 21 g de grăsimi . Pentru 3,18 USD per porție , această rețetă acoperă 15% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 20 de minute . Mergeți la magazin și luați unt, măr Granny smith, dulce de leche și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Va fi un succes la evenimentul tău The Fourth Of July . Doar câțiva oameni le-a plăcut foarte mult acest fel principal. Vă este adus de Foodnetwork. Cu un scor de 38% , acest fel de mâncare este destul de rău. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-au plăcut și pui la grătar la cuptor, sandvișuri cu camembert și mere , sandvișuri cu brânză la grătar cu camembert caprese și brioșe cu condimente și dovleac și caramel cu glazură de caramel sărat .

Sandvișuri cu curcan la grătar

Reteta Sandwich-uri cu curcan la gratar poate fi facuta in aproximativ 15 minute . O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 22 g de proteine , 20 g de grăsimi și un total de 370 de calorii . Această rețetă servește 2. Pentru 88 de cenți per porție , această rețetă acoperă 17% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Un amestec de curcan, pâine, brânză provolone și o mână de alte ingrediente este tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Nu mulți oameni au făcut această rețetă și aș spune că a fost perfectă. Funcționează bine ca fel principal foarte prietenos cu bugetul. 4 iulie va fi și mai specială cu această rețetă. Vă este adus de Taste of Home. Luând în considerare toate lucrurile, am decis că această rețetă merită un scor de 42% . Acest scor este solid. Sandvișurile cu curcan la grătar , sandvișurile cu curcan la grătar și sandvișurile cu curcan la grătar sunt foarte asemănătoare cu această rețetă.

Tilapia la gratar cu mango

Dacă doriți să adăugați mai multe rețete fără gluten, primale și pescatariene în repertoriul dvs., tilapia la grătar cu mango ar putea fi o rețetă pe care ar trebui să o încercați. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 35 g de proteine , 7 g de grăsimi și un total de 239 de calorii . Pentru 3,59 USD per porție , această rețetă acoperă 21% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 4. Această rețetă de la Taste of Home are 5 fani. Un amestec de brânză parmezan, lămâie, file de tilapia și o mână de alte ingrediente este tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. Este perfect pentru 4 iulie . Funcționează cel mai bine ca fel principal și se face în aproximativ 20 de minute . Cu un scor de 87% , acest fel de mâncare este remarcabil. Rețete similare includ tilapia la grătar cu mango pentru 2 , tilapia la grătar cu salsa de mango și tilapia la grătar cu salsa de mango .

Jimbo's Hambo cu salsa de fructe la gratar

Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați Jimbo's Hambo cu salsa de fructe la grătar. Pentru 3,41 USD per porție , această rețetă acoperă 52% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 1330 de calorii , 101 g de proteine și 81 g de grăsimi . Această rețetă servește 8. Această rețetă este tipică bucătăriei mexicane. Va fi un succes la evenimentul tău The Fourth Of July . 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Dacă aveți ulei de măsline, muștar Dijon, coniac și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. Vă este adus de Foodnetwork. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten și fără lactate . De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 3 ore și 5 minute . Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 79% , ceea ce este destul de bun. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-a plăcut și Pui la grătar cu salsa de fructe , pui la grătar Sandy cu salsa de fructe și creveți la grătar irezistibili cu salsa de fructe .

Piersici la gratar cu zahar brun cu ciocolata alba

Piersici la grătar cu zahăr brun cu ciocolată albă este o garnitură fără gluten . Această rețetă servește 8 și costă 72 de cenți per porție. O porție conține 163 de calorii , 2 g de proteine și 13 g de grăsimi . Va fi un succes la evenimentul tău The Fourth Of July . 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Mergeți la magazin și cumpărați ciocolată de copt, scorțișoară măcinată, frișcă și alte câteva lucruri pentru a o prepara astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 20 de minute . Vă este adus de Taste of Home. Toate lucrurile luate în considerare, am decis că această rețetă merită un scor de 17% . Acest scor este destul de prost. Piersicile la grătar cu zahăr brun cu ciocolată albă , piersicile la grătar cu zahăr brun și piersicile la grătar cu sos de zahăr brun sunt foarte asemănătoare cu această rețetă.

Muschiu de vita la gratar cu piure de sfecla aurie si branza albastra

Mușchiul de vită la grătar cu piure de sfeclă aurie și brânză albastră este un fel principal care servește 12. Vă uitați la silueta? Această rețetă fără gluten, primară și cetogenă are 471 de calorii , 24 g de proteine și 37 g de grăsime per porție. Pentru 5,05 USD per porție , această rețetă acoperă 16% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la Foodnetwork are 1 fani. Dacă aveți la îndemână usturoi, sare și piper, supă de pui și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Este perfect pentru 4 iulie . De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 9 ore . Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 47% , care este solid. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-a plăcut și Dip de sfeclă aurie și brânză albastră , Salată de sfeclă aurie și brânză de capră albastră și muschi de vită cu brânză albastră .

Salata De Paste Toscane Cu Legume La Gratar

Salata de paste toscane cu legume la gratar este un aperitiv care serveste 8. O portie contine 225 de calorii , 11 g de proteine si 6 g de grasimi . Pentru 1,27 USD per porție , această rețetă acoperă 18% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Un amestec de ardei gras, pătrunjel, bulbi de fenicul și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă și aș spune că a ajuns la fața locului. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 30 de minute . Este perfect pentru 4 iulie . Vă este adus de Foodnetwork. Luând în considerare toate lucrurile, am decis că această rețetă merită un scor de 80% . Acest scor este destul de bun. Încercați Salata de paste toscane cu piper roșu și kale simplă la grătar , salată de paste de vară cu legume la grătar și salată cremoasă de paste toscane pentru rețete similare.

Muschiu de porc la gratar asiatic

Ai nevoie de un fel principal fără gluten ? Muschiă de porc la grătar asiatic ar putea fi o rețetă excelentă de încercat. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 31 g de proteine , 7 g de grăsimi și un total de 243 de calorii . Această rețetă servește 10 și costă 1,76 USD per porție. Această rețetă este plăcută de 1 bucătari și bucătari. Dacă aveți la îndemână ghimbir măcinat, miere, unt și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Vă este adus de Taste of Home. Este o rețetă la preț rezonabil pentru fanii mâncărurilor asiatice. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 15 minute . Cu un scor de lingură de 44% , acest fel de mâncare este solid. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Mușchiă de porc la grătar , Mușchiă de porc la grătar și Mușchiă de porc la grătar cu glazură cu citrice .

Pizza cu pui la gratar

Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați pizza cu pui la grătar. Această rețetă face 4 porții cu 913 calorii , 53 g de proteine și 34 g de grăsime fiecare. Pentru 3,44 USD per porție , această rețetă acoperă 38% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Un amestec de miere, brânză gouda, sos de grătar și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este necesar pentru a face această rețetă atât de delicioasă. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Vă este adus de Taste of Home. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 35 de minute . Cu un scor de 66% , acest fel de mâncare este solid. Rețete similare sunt pizza cu pui la grătar , pizza rapidă cu pui la grătar și pizza mini cu pui la grătar .

Salata de cartofi la gratar cu feta, fasole verde si masline

Dacă doriți să adăugați mai multe rețete vegetariene fără gluten și lacto ovo la cutia de rețete, Salată de cartofi la grătar cu feta, fasole verde și măsline ar putea fi o rețetă pe care ar trebui să o încercați. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 15 g de proteine , 32 g de grăsimi și un total de 656 de calorii . Această rețetă servește 6. Pentru 3,92 USD per porție , această rețetă acoperă 31% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. 38 de persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. Mergeți la magazin și luați ulei de canolan, frunze de pătrunjel, oregano ușor și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Funcționează cel mai bine ca garnitură și se gătește în aproximativ 30 de minute . Este perfect pentru 4 iulie . Vă este adus de Foodnetwork. În general, această rețetă câștigă un scor extraordinar de lingură de 81% . Încercați Salată de cartofi la grătar cu fetă, fasole verde și măsline ,fasole verde marinată cu roșii, măsline și feta și salată de puf și roșii prăjite cu fasole verde și rucola pentru rețete similare.

Videoclipuri pentru a face mâncăruri diferite la grătar Friptură
Sfaturi ușoare pentru friptura la grătar - Cum să faci friptură la grătar acasăVă arăt sfaturi pentru friptura la grătar acasă, deoarece mulți dintre voi v-ați întrebat cum să faceți friptura perfectă la grătar. Acest videoclip este...
🔥 CUM să gătești o friptură la grătar de Master Chef Robert Del Grande 🔥Peste 6,2 MILIoane de vizionări!!! Aflați CUM să gătiți o friptură la grătar de Master Chef Robert Del Grande. Lucrează pentru Ribeye, Filet Mignon,...
Cum să faci friptura perfectă la grătar - Sfaturi simple pentru o friptură fragedă și suculentăLuați condimentele noastre originale Red River Ranch aici: În acest videoclip, vă împărtășim o parte din toate timpurile noastre...
De ce fripturile mele sunt mai bune decât majoritatea!Astăzi vă împărtășesc pas cu pas cum gătesc mai multe fripturi, astfel încât să puteți vedea exact cum gătesc fripturi perfecte de fiecare dată. am gatit...
Friptură perfectă la grătar pe grătarul cu cărbune Weber | Friptură Și CartofiLa grătar o friptură New York Strip! Acest lucru vă va face foame! Urmărește acest tutorial în timp ce gătesc o friptură pe un grătar Weber! Fripturile se dovedesc...
Sfaturi și trucuri pentru mesele la grătar Friptură
Idei suplimentare de meniu legate de mâncarea la grătar Friptură