AcasăFructe de mareCaracatiță

Rețete și instrucțiuni de gătit pentru caracatiță la grătar

Te simți aventuros în bucătărie și vrei să încerci ceva nou? Nu căutați mai departe decât caracatița la grătar! Acest fel de mâncare unic cu fructe de mare este plin de aromă și poate impresiona chiar și pe cei mai condiționați dintre mâncăruri. Cu toate acestea, gătitul caracatiței poate părea intimidant la început, dar cu instrucțiunile și rețeta potrivite, vei pregăti caracatița fragedă și suculentă în cel mai scurt timp. În acest articol, vă vom oferi unele dintre cele mai bune rețete și instrucțiuni de gătit pentru caracatița la grătar, care vă vor lăsa papilele gustative cu dorinta de mai mult. Așadar, aprindeți grătarul și pregătiți-vă să vă impresionați familia și prietenii cu acest preparat delicios și impresionant cu fructe de mare!

Sfaturi pentru caracatița perfectă la grătar

Înainte de a ne aprofunda în rețete și instrucțiuni de gătit, să începem cu câteva sfaturi pentru a ne asigura că caracatița ta la grătar iese perfect de fiecare dată:

1. Alege Caracatita proaspata

Când vine vorba de fructe de mare, prospețimea este cheia. Asigurați-vă că alegeți caracatiță proaspătă atunci când cumpărați ingredientele. Căutați caracatiță care are o textură fermă și un miros dulce. Evită caracatița care are o textură moale sau un miros de pește.

2. Curăță bine caracatița

Înainte de a găti caracatița, este esențial să o curățați bine pentru a îndepărta orice murdărie, nisip sau resturi. Clătiți caracatița sub jet de apă rece și folosiți o perie pentru a îndepărta orice reziduu rămas. Asigurați-vă că îndepărtați ciocul, ochii și sacul de cerneală.

3. Frăgeziți Caracatița

Caracatița poate fi dură și mestecată dacă nu este gătită corespunzător. Pentru a vă asigura că caracatița dumneavoastră la grătar este fragedă și suculentă, va trebui să o înmoaie înainte de a o găti. Acest lucru se poate face prin congelarea caracatiței peste noapte sau prin fierbere timp de 30-40 de minute înainte de grătar.

4. Utilizați căldură ridicată

Caracatița la grătar necesită căldură mare pentru a obține acel exterior crocant și caramelizat. Asigurați-vă că preîncălziți grătarul la foc mare înainte de a găti caracatița. Puteți folosi și o tigaie din fontă sau un grătar la foc mare dacă nu aveți grătar.

5. Nu gătiți prea mult caracatița

Gătirea excesivă a caracatiței poate duce la o textură cauciucoasă și dură. Asigurați-vă că gătiți caracatița nu mai mult de 5-8 minute pe fiecare parte, în funcție de dimensiunea tentaculelor. Temperatura internă ar trebui să atingă 145°F.

Reteta 1: Caracatita la gratar cu lamaie si usturoi

Această rețetă este o modalitate clasică și simplă de a pregăti caracatița la grătar. Lămâia și usturoiul adaugă o notă aromată preparatului.

Reteta 2: Caracatita la gratar cu sos Chimichurri

Sosul Chimichurri este un sos tradițional argentinian preparat cu ierburi proaspete și usturoi. Se asortează perfect cu caracatița la grătar și adaugă preparatului o aromă picant și acidulată.

Rețeta 3: Salată de caracatiță la grătar

Această salată de caracatiță la grătar este un preparat ușor și răcoritor, perfect pentru o zi de vară. Amestecul de ierburi proaspete și citrice adaugă o explozie de aromă preparatului.

Concluzie

Caracatița la grătar poate părea intimidantă la început, dar cu sfaturile, rețetele și instrucțiunile de gătit potrivite, puteți crea un preparat cu fructe de mare aromat și impresionant, care îi va lăsa pe toată lumea să ceară mai mult. Indiferent dacă preferați o aromă clasică de lămâie și usturoi sau un sos chimichurri gustos, există o rețetă de caracatiță la grătar pentru toată lumea. Așadar, aprindeți grătarul și pregătiți-vă să vă impresionați oaspeții cu acest preparat unic și delicios cu fructe de mare!

Idei de mese la grătar Caracatiță
Calamari Ripieno alla Griglia

Calamari Ripieno alla Griglia durează aproximativ 45 de minute de la început până la sfârșit. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 9g de proteine, 17g de grăsime, și un total de 341 calorii. Această rețetă servește 4 și costă 2,17 USD pe porție. Mergeți la magazin și ridicați pesmet, ulei de măsline extravirgin plus, usturoi și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Acesta funcționează bine ca un Hor d ' oeuvre la prețuri accesibile. Este adus la tine de Foodnetwork. Este o opțiune bună dacă urmăriți un fără lactate și pescatarian dieta. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 83%, care este remarcabil. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-a plăcut și Asparagi alla Griglia-sparanghel cu Prosciutto și Gorgonzola, Polpo alla griglia (caracatiță la grătar), și Rețetă de iepure la grătar și marinat (coniglio Marinato alla Griglia).

Salată de caracatiță și cartofi

Salata de caracatiță și cartofi ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Această rețetă servește 8 și costă 2,15 USD pe porție. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten, fără lactate, întreagă 30 și pescatariană are 180 calorii, 10g de proteine, și 10g de grăsime pe porție. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Mergeți la magazin și ridicați tentacule de caracatiță, usturoi, apă și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Este perfect pentru Al Patrulea Iulie. Este adus la tine de Foodnetwork. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 40 de minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 57%. Acest scor este solid. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Scoici și caracatițe la grătar, salată de cartofi și sos de spanac, Salată De Caracatiță, și Salată De Caracatiță (Tako Su).

Arepas cu salată de caracatiță și homar

Rețeta Arepas cu caracatiță și salată de homar se poate face în aproximativ 3 ore. Această rețetă servește 8 și costă 2,59 USD pe porție. Îți urmărești silueta? Această rețetă pescatariană are 461 calorii, 11g de proteine, și 25g de grăsime pe porție. Această rețetă de la Foodnetwork are 51 de fani. Funcționează bine ca garnitură. Un amestec de miere, făină arepa, caracatiță și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. Cu o lingură scor de 83%, acest fel de mâncare este minunat. Arepas cu salată de caracatiță și homar, Arepas în stil venezuelean cu carne de porc trasă (Arepas Rumberas), și Arepas în stil venezuelean cu carne de porc trasă (Arepas Rumberas) sunt foarte asemănătoare cu această rețetă.

Baby Octopus Spiedini cu salată verde de sfeclă

Nevoie de un caveman, fără gluten, fără lactate și felul principal principal? Baby Octopus Spiedini cu salată verde de sfeclă ar putea fi o rețetă extraordinară de încercat. O porție conține 296 calorii, 36g de proteine, și 12g de grăsime. Această rețetă servește 4. Pentru $ 6.55 pe portie, această rețetă acoperă 30% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la Foodnetwork are 1 fani. Un amestec de sare de mare, blaturi de sfeclă pentru copii, coajă de portocală și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Pentru a utiliza până coaja de portocala ai putea urma acest curs principal cu Înghețată de ciocolată neagră infuzată cu portocale cu nuci prăjite ca desert. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 87%. Acest scor este mare. Încercați Salată De Caracatiță Pentru Copii, Salată de caracatiță cu cartofi și fasole verde, și Greacă BBQ Baby Octopus pentru rețete similare.

Carpaccio Piemontese

Carpaccio Piemontese necesită aproximativ 45 minute de la început până la sfârșit. Această rețetă prietenoasă fără gluten și FODMAP servește 4 și costă $ 4.92 pe portie. Acest curs principal are 668 calorii, 33g de proteine, și 58G de grăsime per portie. 1 persoană s-a bucurat că a încercat această rețetă. Acesta este adus la tine de Foodnetwork. Un amestec de rucola, suc de lămâie, trufe și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Pentru a utiliza până ulei de măsline extra virgin ai putea urma acest curs principal cu Peach Crisp: crocant sănătos pentru micul dejun ca desert. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 74%, ceea ce este bine. Rețete similare includ Caracatiță Carpaccio, Carpaccio De Ciuperci, și Carpaccio De Vânat.

Păstrăv la grătar cu ardei umpluți: Trota alla Griglia con Peperoni Ripeni

Păstrăv la grătar cu ardei umpluți: Trotan alla Griglia con Peperoni Ripeni ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. O porție conține 920 calorii, 102G de proteine, și 45g de grăsime. Această rețetă servește 6 și costă 14,28 USD pe porție. Nu mulți oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. Este o opțiune bună dacă urmați un pescatarian dieta. Poate fi savurat oricând, dar este deosebit de bun pentru Al Patrulea Iulie. Mergeți la magazin și ridicați pătrunjel, ulei de măsline, păstrăv și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Acesta este adus la tine de Foodnetwork. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 30 de minute. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 82%, ceea ce este extraordinar. Rețete similare includ Polpo alla griglia (caracatiță la grătar), Rețetă de iepure la grătar și marinat (coniglio Marinato Alla Griglia), și Ardei Umpluți - - - Peperoni Ripieni.

Salată de caracatiță cu castraveți condimentați

Salata de caracatiță cu castraveți condimentați ar putea fi doar fără gluten, fără lactate, paleolitic și primar rețetă pe care o căutați. Pentru 2,69 USD pe porție, această rețetă acoperă 14% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 13g de proteine, 4G de grăsime, și un total de 105 calorii. Această rețetă servește 8. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 50 de minute. Această rețetă din Alimenterețeaua necesită roșii Rome, piper măcinat, caracatiță și usturoi. Doar câtorva oameni le-a plăcut foarte mult acest fel principal. Cu o lingură scor de 51%, acest fel de mâncare este solid. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-a plăcut și Salată condimentată de castraveți și coriandru, Salată De Castraveți De Năut Condimentată, și Platou de pește de sărbătoare cu salată de castraveți condimentată.

Mozzarella Afumata La Gratar - - - Scamorza All Griglia

Mozzarella afumată la grătar - - - Scamorzan All Griglian is a fără gluten, primal, FODMAP prietenos și vegetarian farfurie. Această rețetă servește 4. O porție conține 156 calorii, 3G de proteine, și 13g de grăsime. Pentru $ 2.36 pe portie, această rețetă acoperă 13% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. Mergeți la magazin și ridicați roșii de soare de cea mai bună calitate, mozzarella, boia de ardei și alte câteva lucruri pentru ao face astăzi. Poate fi savurat oricând, dar este deosebit de bun pentru Al Patrulea Iulie. De la preparare la farfurie, această rețetă durează 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 82%. Acest scor este excelent. Încercați Sandvișuri Cu Mozzarella Afumată La Grătar, Polpo alla griglia (caracatiță la grătar), și Salată de paste de pui la grătar cu Mozzarella afumată pentru rețete similare.

Salată de caracatiță cu cartofi și fasole verde

Salata de caracatiță cu cartofi și fasole verde este o fără gluten, fără lactate, întregi 30 și pescatarian rețetă cu 30 de porții. Acest fel de mâncare are 53 calorii, 4G de proteine, și 2G de grăsime per portie. Pentru 72 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 8% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Nu mulți oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. Acesta este adus la tine de retetele mele. Mergeți la magazin și ridicați ulei de măsline, pătrunjel, sare și piper și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 30 de minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 75%. Acest scor este solid. Încercați Salată de caracatiță cu cartofi și fasole verde, Salată de rucola cu cartofi și fasole verde, și Luni fără carne: salată de Paste Pesto Zucchini cu fasole verde și cartofi pentru rețete similare.

Salată Caldă De Fructe De Mare: Insalata Tiepida

Salată caldă de fructe de mare: Insalata Tiepida necesită aproximativ 1 oră și 20 de minute de la început până la sfârșit. Pentru $1.33 pe portie, această rețetă acoperă 14% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 294 calorii, 5g de proteine, și 28G de grăsime. Această rețetă servește 4. Un amestec de calmar, caracatiță pentru copii, scallions și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Acesta este adus la tine de Foodnetwork. Este o opțiune bună dacă urmați un caveman, fără gluten, fără lactate și primar dieta. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 72%, ceea ce este bine. Rețete similare includ Insalata di Calamari e Polpo (salată caldă de fructe de mare), Salată mixtă de fructe de mare (Insalatan ai Frutti di Mare), și Salată caldă de fructe de mare cu fistic și capere.

Videoclipuri pentru a face mâncăruri diferite la grătar Caracatiță
CUM SE FAC CARATCATĂ LA GRĂTAR pentru începători! Curățați/Măcelar/Fierbeți/ Asezonați și grătar Skyler BouchardMăcelarea animalelor nu este pentru cei emoțional slabi..deci nu urmăriți acest videoclip dacă sunteți sensibil la conținutul măcelarului sau dacă sunteți...
Nu vă fie teamă de caracatiță la grătar: iată cum să o faceți!Dacă vă place acest videoclip, vedeți următorul meu: Cum să gătiți Octopus v2 - Sousvide la 171 de grade: I ...
Caracatiță spaniolă la grătar – Bruno AlbouzeIată o modalitate grozavă de a face caracatiță la grătar. Frecat în prealabil cu condimente de chorizo mexican și gătit sous-vide, Octo la grătar este...
Reteta Caracatita la gratar - Caracatita la gratar in stil portughezÎnvață cum să faci caracatiță. Aceasta este o rețetă ușoară de caracatiță care poate fi făcută rapid prin planificare din timp. Vă voi arăta cum să vă pregătiți...
Caracatita la gratar cu marinata de lamaie si ierburi.grilledoctopus #tenderizeoctopus #grilling PENTRU IMPRIMARE INGREDIENTE & RETETA ▻ Website: ...
Sfaturi și trucuri pentru mesele la grătar Caracatiță
Idei suplimentare de meniu legate de mâncarea la grătar Caracatiță