AcasăFructe de mareSomon

Somon la grătar – Rețete și ghid fabulos

Dacă ești un iubitor de fructe de mare, nu există nimic ca un somon perfect la grătar. Nu numai că este o opțiune de proteine delicioasă și sănătoasă, dar este și incredibil de versatilă în ceea ce privește aromele și opțiunile de condimente. Indiferent dacă preferați marinate dulci și acidulate sau friguri îndrăznețe și picante, există o rețetă de somon la grătar care vă va mulțumi cu siguranță papilele gustative. În acest ghid, vom explora câteva rețete și tehnici noi fabuloase pentru a găti somonul la perfecțiune, astfel încât să vă puteți impresiona familia și prietenii cu abilitățile dumneavoastră culinare. De la somon clasic cu lămâie și plante medicinale până la somon de soia ghimbir de inspirație asiatică, vom acoperi o gamă largă de profiluri de arome și metode de gătit pentru a vă ajuta să creați cel mai bun fel de mâncare de somon la grătar. Așadar, apucă-ți șorțul și haideți să facem grătar!

Sfaturi pentru a găti perfect somonul

Înainte de a ne afunda în rețete, să începem cu câteva sfaturi pentru a găti perfect somonul. Somonul este un pește delicat care se poate găti prea mult cu ușurință, rezultând o textură uscată și dură. Pentru a evita acest lucru, urmați aceste sfaturi:

1. Alegeți somonul potrivit

Când faceți somon la grătar, este important să alegeți tipul potrivit de somon. Căutați somonul sălbatic prins, care are o textură mai fermă și o aromă mai bogată decât somonul crescut de fermă. Coho, chinook și sockeye sunt toate opțiuni excelente pentru grătar.

2. Preîncălziți grătarul

Preîncălziți grătarul la foc mediu-mare înainte de a adăuga somonul. Acest lucru va asigura că somonul se gătește uniform și nu se lipește de grătarul.

3. Unge gratarul cu ulei

Înainte de a adăuga somonul, ungeți grătarul cu ulei pentru a nu se lipi. Folosiți un ulei cu căldură mare, cum ar fi uleiul de canola, de sâmburi de struguri sau de avocado.

4. Nu gătiți prea mult somonul

Somonul poate fi gătit până la mediu-rar sau mediu. Gătirea excesivă a peștelui va avea ca rezultat o textură uscată și dură. Îndreptați-vă spre o temperatură internă de 125 ° F pentru mediu-rar sau 135 ° F pentru mediu.

5. Lăsați somonul să se odihnească

După ce scoateți somonul de pe grătar, lăsați-l să se odihnească câteva minute pentru a permite sucurilor să se redistribuie. Acest lucru va avea ca rezultat un pește mai suculent și mai aromat.

Acum că am acoperit elementele de bază, haideți să ne aruncăm în câteva rețete delicioase de somon la grătar.

Lămâie și ierburi la grătar

Această rețetă clasică de somon la grătar este simplă, dar aromată, ceea ce o face o opțiune excelentă pentru cinele de noapte sau pentru grătare de vară.

Acest somon la grătar cu ghimbir din soia se asortează bine cu o garnitură de orez la abur și legume prăjite.

Somon la grătar cu condimente cajun

Dacă ești un fan al aromelor îndrăznețe și picante, această rețetă de somon la grătar cu condimente cajun este pentru tine.

Acest somon la grătar cu condimente cajun se asortează bine cu o parte de salată de varză cremoasă sau cartofi dulci prăjiți.

Cedar Plank Somon la Gratar

Pentru o experiență unică și aromată la grătar, încercați grătarul din scânduri de cedru. Această metodă infuzează somonul cu o aromă afumată și lemnoasă.

Acest somon la grătar din scânduri de cedru se asortează bine cu o parte de sparanghel la grătar sau cu o salată verde proaspătă.

Concluzie

Somonul la gratar este o optiune proteica delicioasa si sanatoasa care poate fi preparata intr-o varietate de moduri. Indiferent dacă preferați aromele clasice de lămâie și ierburi sau condimentele Cajun îndrăznețe și picante, există o rețetă de somon la grătar care vă va mulțumi cu siguranță papilele gustative. Urmând aceste sfaturi pentru a găti somonul perfect, vei putea crea de fiecare dată un fel de mâncare suculent și aromat. Așadar, aprindeți grătarul și încercați câteva dintre aceste noi rețete fabuloase de somon la grătar!

Idei de mese la grătar Somon
Scampi de creveți la grătar

Scampi de creveți la grătar este o rețetă fără gluten, fără lactate și pescatarian, cu 6 porții. Pentru 2,75 USD per porție , această rețetă acoperă 15% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 18 g de proteine , 6 g de grăsimi și un total de 229 de calorii . 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. 4 iulie va fi și mai specială cu această rețetă. Este o rețetă accesibilă pentru fanii mâncărurilor mediteraneene. Un amestec de piper, suc de lămâie, căței de usturoi și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Nu multor oameni le-a plăcut acest fel principal. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 25 de minute . Vă este adus de Taste of Home. În general, această rețetă câștigă un scor destul de bun cu lingură de 51% . Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Creveți în 2 moduri: Creveți la grătar cu sos de soia cu salată de spanac și scampi la stil nou , scampi cu creveți la grătar și somon și scampi cu creveți la grătar .

Bere Somon

Nu poți avea niciodată prea multe rețete de aperitive, așa că încearcă somonul de bere. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten și pescatariană are 129 de calorii , 2 g de proteine și 8 g de grăsime per porție. Această rețetă servește 6. Pentru 59 de cenți per porție , această rețetă acoperă 2% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană s-a bucurat că a încercat această rețetă. Ziua Tatălui va fi și mai specială cu această rețetă. Un amestec de bere, file de somon bucată de coadă, unt și o mână de alte ingrediente este tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. Vă este adus de Foodnetwork. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 18 minute . În general, această rețetă câștigă un scor foarte prost (dar încă reparabil) de 9% . Încercați somon marinat cu bere și lămâie , somon poșat cu bere cu maioneză de tarhon și somon aluat cu bere de bere Rock Bottom pentru rețete similare.

Tartă cu fructe cu cireșe și ciocolată

Nu poți avea niciodată prea multe rețete de deserturi, așa că încearcă Tartă cu fructe cu cireșe și ciocolată. Această rețetă face 8 porții cu 650 de calorii , 6 g de proteine și 30 g de grăsime fiecare. Pentru 4,72 USD per porție , această rețetă acoperă 11% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă este plăcută de 1 bucătari și bucătari. Vă este adus de Taste of Home. Dacă aveți la îndemână 2 kiwi, suc de lămâie, bucăți de ananas și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 5 minute . Este o opțiune bună dacă urmați o dietă lacto ovo vegetariană . Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 19% , ceea ce nu este atât de grozav. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-a plăcut și piele de fructe cu cireșe Tart , Somon glazurat cu miere și cireșe cu salsa rustică de cireșe și Tartă cu ciocolată cu cireșe .

Somon cu fettuccine Alfredo

Ai nevoie de un fel principal pescatarian ? Somon cu fettuccine Alfredo ar putea fi o rețetă extraordinară de încercat. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 30 g de proteine , 13 g de grăsimi și un total de 346 de calorii . Această rețetă servește 4. Pentru 2,85 USD per porție , această rețetă acoperă 23% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Vă este adus de Taste of Home. Este o rețetă accesibilă pentru fanii mâncărurilor mediteraneene. 1 persoană s-a bucurat că a încercat această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 30 de minute . Dacă aveți la îndemână brânză parmezan, sare, făină și alte câteva ingrediente, o puteți face. Cu un scor de 65% , acest fel de mâncare este bun. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Fettuccine Alfredo cu somon , Fettuccine Alfredo cu somon afumat Northwest și Fettuccine Alfredo .

Pui cu ghimbir la grătar

Dacă doriți să adăugați mai multe rețete fără gluten, fără lactate și prietenoase cu fodmap la colecția dvs., pui la grătar cu ghimbir ar putea fi o rețetă pe care ar trebui să o încercați. Acest fel principal are 323 de calorii , 25 g de proteine și 24 g de grăsimi per porție. Această rețetă servește 4. Pentru 1,2 USD per porție , această rețetă acoperă 14% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la Taste of Home necesită piper cayenne, ghimbir măcinat, sos de soia și jumătăți de piept de pui. Această rețetă este plăcută de 1 bucătari și bucătari. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 20 de minute . Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 44% , care este solid. Rețete similare sunt piept de pui cu iaurt la grătar și ghimbir , somon la grătar cu lemongrass și ghimbir și grapefruit cu miere și ghimbir la grătar .

Mini Pâine de Curcan

Dacă doriți să adăugați mai multe rețete fără gluten și fără lactate în repertoriul dvs., Mini Turkey Loaf ar putea fi o rețetă pe care ar trebui să o încercați. Acest fel principal are 253 de calorii , 28 g de proteine și 4 g de grăsimi per porție. Pentru 2,34 USD per porție , această rețetă acoperă 16% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 2. Nu mulți oameni au făcut această rețetă și aș spune că a fost perfect. Mergeți la magazin și luați praf de ceapă, amidon de porumb, ceapă și alte câteva lucruri pentru a o prepara astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 5 minute . Vă este adus de Taste of Home. Luând în considerare toate lucrurile, am decis că această rețetă merită un scor de 44% . Acest scor este bun. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-au plăcut și Mini Meat Loaf , Mini Somon Loaf și Mini Loaf Pan Brownies .

Ouă mexicane învelite

Dacă aveți aproximativ 45 de minute de petrecut în bucătărie, ouăle mexicane învelite ar putea fi o rețetă excelentă lacto ovo vegetariană de încercat. Pentru 2,09 USD per porție , această rețetă acoperă 32% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 28 g de proteine , 30 g de grăsimi și un total de 656 de calorii . Această rețetă servește 8. Dacă aveți la îndemână ouă, ceapă, tomate și alte câteva ingrediente, o puteți face. Doar câțiva oameni le-a plăcut foarte mult acest preparat mexican. 9 persoane s-au bucurat că au încercat această rețetă. Funcționează bine ca fel principal accesibil. Vă este adus de Allrecipes. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 74% , care este solid. Ouăle învelite în somon , Ouăle învelite în slănină cu mămăligă și Ouăle învelite în slănină cu mămăligă sunt foarte asemănătoare cu această rețetă.

Sos Crema Vodka Somon Afumat

Sosul cremă de vodcă cu somon afumat ar putea fi doar sosul pe care îl căutați. Pentru 2,73 USD per porție , această rețetă acoperă 10% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten și pescatariană are 283 de calorii , 8 g de proteine și 18 g de grăsime per porție. Această rețetă servește 2. 1 persoană a considerat că această rețetă este aromată și satisfăcătoare. Această rețetă de la Allrecipes necesită roșii, somon, sos de roșii și piper măcinat. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 de minute . Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 24% , ceea ce este destul de rău. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-au plăcut și Penne cu cremă de vodcă și somon afumat , somon afumat și farfalle în sos de cremă de lămâie și paste artizanale farfalle cu somon afumat și sos de smântână .

Fripturi de somon cu sos de marar

Fripturi de somon cu sos de marar este o reteta pescatariana cu 4 portii. Acest fel principal are 363 de calorii , 37 g de proteine și 20 g de grăsimi per porție. Pentru 4,01 USD per porție , această rețetă acoperă 28% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 30 de minute . Această rețetă este plăcută de 1 bucătari și bucătari. Această rețetă de la Taste of Home necesită suc de lămâie, piper, apă și lapte. Este perfect pentru ziua indragostitilor . Cu un scor de 12% , acest fel de mâncare este destul de rău. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Fripturi de somon poșat cu sos de iaurt și mărar , Fripturi cremoase de somon cu mărar și Fripturi de somon dezosate la grătar cu unt de hrean și mărar .

Pinwheels de somon afumat

Roțile cu somon afumat ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde repertoriul de aperitive. Această rețetă servește 18 și costă 53 de cenți per porție. Îți urmărești silueta? Această rețetă pescatariană are 84 de calorii , 4 g de proteine și 4 g de grăsime per porție. 1 persoană a considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 25 de minute . Vă este adus de Taste of Home. Mergeți la magazin și cumpărați cremă de brânză, ulei de măsline, coajă de lămâie și alte câteva lucruri pentru a o prepara astăzi. În general, această rețetă câștigă un scor nu atât de grozav cu lingură de 31% . Pinwheels cu somon afumat , pinwheels cu somon afumat și pinwheels cu somon afumat sunt foarte asemănătoare cu această rețetă.

Videoclipuri pentru a face mâncăruri diferite la grătar Somon
Andy face somon la gratar cu sos de lamaie | Din bucătăria de testare | Poftă bunăÎnvață cum să faci somon la grătar cu Andy de la Test Kitchen! Pentru această rețetă de somon la grătar cu lămâie, doriți neapărat să gătiți pește care...
Cum să faci fripturi și fileuri de somon la grătar | Rețeaua alimentarăGrățirea somonului perfect este ușor cu acești pași simpli. Acoperim principalele lucruri de făcut și ce nu, de la magazin alimentar până la...
Cum să faci somon la grătarA face somon perfect fiert pe gratar este usor. Urmați aceste instrucțiuni pentru a obține de fiecare dată pește delicios și fulgi. Pentru mai multe, vizitați:...
CUM SE GARAȚI SOMONUL cu usturoi lime untSomon la gratar cu unt de lamaie cu usturoi este CEA MAI BUNA reteta de somon la gratar pe care o vei incerca! Textura crocantă și fulgioasă amestecată cu...
Somon perfect la grătar de fiecare dată - recetă și rețetă uimitoare de somonAceastă rețetă îi va transforma pe cei care urăsc somonul în iubitori de somon! Învață cum să faci la grătar somon perfect cu o frecvență uscată care îi face să aibă gust...
Sfaturi și trucuri pentru mesele la grătar Somon
Idei suplimentare de meniu legate de mâncarea la grătar Somon